Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα

DOM PERIGNON BRUT 2013

DOM PERIGNON BRUT 2013 Champagne

Η δημιουργία του vintage του 2013 αποκαλύπτει την απήχηση μεταξύ των pinots noirs και των chardonnay, μεταξύ της οξύτητας και του γεμάτου σώματος.

ΤΡΎΓΟΣ ΌΨΙΜΗΣ ΣΥΓΚΟΜΙΔΉΣΗ οινοποιητική χρονιά 2013 αποδείχθηκε μια ευπρόσδεκτη επανασύνδεση με το ένδοξο παρελθόν των εσοδειών όψιμης συγκομιδής. Μετά από έναν κρύο, υγρό χειμώνα, η άνοιξη ήταν γκρίζα, αρκετά δροσερή και εξαιρετικά βροχερή. Τα αμπέλια άρχισαν να βλασταίνουν περίπου δύο εβδομάδες αργότερα από τον μέσο όρο της δεκαετίας, μια καθυστέρηση που κράτησε μέχρι τη συγκομιδή. Το ζεστό και ξηρό καλοκαίρι ήταν το πιο ηλιόλουστο που έχει καταγραφεί στην περιοχή της Σαμπάνιας, αποδεικνύοντας ιδιαίτερα ευεργετικό για την ποιότητα των σταφυλιών. Η βροχή στις αρχές Σεπτεμβρίου γρήγορα υποχώρησε στους ανατολικούς ανέμους που κράτησαν τα σταφύλια υγιή μέχρι να μαζευτούν. Η συγκομιδή στο Dom Pérignon ξεκινά στις 28 Σεπτεμβρίου. Η δοκιμή αυτού του τρύγου αποκάλυψε μια πολλά υποσχόμενη ισορροπία μεταξύ όξινου και γεμάτου σώμα.

ΚΟΜΨΉ ΔΙΑΎΓΕΙΑ

Η δημιουργία του vintage του 2013 αποκαλύπτει την απήχηση μεταξύ των pinots noirs και των chardonnay, μεταξύ της οξύτητας και του γεμάτου σώματος. Το ακριβές, κομψό και απτικό μπουκέτο ανθίζει σε μια εξαιρετικά λεπτή αρωματική πλεξούδα σε σκόνη γύρω από τρεις αποχρώσεις: πρώτα εσπεριδοειδή, μετά μια πιο φυτική όψη και, τέλος, μπαχαρικά. Αυτή η ακρίβεια αποκαλύπτει μια απλή και εμφανή κομψότητα όπου το κρασί, μετά από μια αιθέρια επίθεση, ενισχύεται και ανθίζει πριν παραχωρήσει σε μια άφατη αίσθηση διαύγειας.


  • Κωδικός Προϊόντος: SAM-993G
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 235,00€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 189,52€

Ετικέτες: DOM, PERIGNON, BRUT, 2013, Champagne