Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα

MATUSALEM GRAN RESERVA 15 Y.O

MATUSALEM GRAN RESERVA 15 Y.O Rum

Το 1872, οι Benjamin και Eduardo Camp μετανάστευσαν από την Ισπανία στην Κούβα και ίδρυσαν το Distillery Rum Matusalem στο Σαντιάγο της Κούβας. Οι αδελφοί είχαν αποστακτήριο οινοπνευματωδών ποτών στην Ισπανία εδώ και δεκαετίες και έφεραν μαζί τους τις γνώσεις και την τεχνογνωσία που απέκτησαν από την απόσταξη, τη μόλυνση και την ανάμειξη του ισπανικού κονιάκ. Για σχεδόν έναν αιώνα, οι αδελφοί Camps ευημερούσαν και το ρούμι τους έγινε συνώνυμο με τα ωραιότερα πνεύματα που παράγονται στην Καραϊβική. Μετά την κουβανική επανάσταση το 1959, όμως, το αποστειρωμένο ρουμ της Matusalem πήγε στην εξορία. Σήμερα, το οινοπνευματοποιείο λειτουργεί στη Δομινικανή Δημοκρατία και συνεχίζει να χρησιμοποιεί τις ίδιες συνταγές, τεχνικές απόσταξης και αρχές ανάμειξης που οι κάτοικοι της Καμπής καθιερώθηκαν πριν από 140 χρόνια.

Το Matusalem 15 Year Old Gran Reserva Rum είναι φτιαγμένο από μελάσες της Καραϊβικής, οι οποίες συγκομίζονται και αποστάζονται πριν γίνουν μόνοι τους για 15 χρόνια. Η γήρανση του Solera είναι μια διαδικασία που γενικά προορίζεται για τη γήρανση των κονιάκ, των λιμανιών και των κερασιών. Περιλαμβάνει την πλήρωση μιας σειράς βαρελιών σε διαφορετικά διαστήματα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Καθώς το ρούμι από το παλαιότερο βαρέλι εκκενώνεται και εμφιαλώνεται, το δοχείο γεμίζεται ξανά με ισοδύναμη ποσότητα ρούμι από το δεύτερο παλαιότερο βαρέλι στο σέλα. Αυτή η επεκτατική επίδραση συνεχίζεται έως ότου γεμίσει το νεότερο βαρέλι στο γλαστράκι με νέο ρούμι. Ως αποτέλεσμα, κανένας σάκος στην σόλα δεν έχει αδειάσει πλήρως. Επιπλέον, καθώς το νεότερο ρούμι καταρρέει μέσα από το solera, η μέση ηλικία και η πολυπλοκότητά του αυξάνονται σταδιακά με την πάροδο του χρόνου.

Το Matusalem, ηλικίας 15 ετών, Gran Reserva Rum έχει ωριμάσει για 15 χρόνια κατά μέσο όρο μέσα από το μοναστήρι του αποστακτηρίου. Ως αποτέλεσμα, το ρούμι έχει ένα άρωμα ξυλώδεις τανίνες, ξηρά εσπεριδοειδή και πλούσια καραμέλα. Το άρωμα απομακρύνεται από τις νότες δρυός, τροπικών φρούτων (ιδιαίτερα μπανάνες και παπάγια), ημερομηνίες και σταφίδες στον ουρανίσκο και τελειώνει με πινελιές σοκολάτας, καραμέλας και εσπεριδοειδών.

  • Κωδικός Προϊόντος: R-09
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 46,35€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 37,38€

Ετικέτες: MATUSALEM, GRAN, RESERVA, Y.O, Rum