Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα

BALVENIE12 Y.O DOUBLE WOOD

2-3 Ημέρες BALVENIE12 Y.O DOUBLE WOOD

Το 2018 σηματοδότησε την 25η επέτειο του The Balvenie DoubleWood, ηλικίας 12 ετών. Αυτό το ορόσημο δεν είναι μόνο μια απόδειξη για τους τεχνίτες που έχουν αφιερώσει την επαγγελματική τους ζωή για να κάνουν τον Balvenie τον χειροποίητο τρόπο, αλλά και για την ικανότητα του Malt Master μας, ο οποίος κατά τη διάρκεια της 55χρονης καριέρας του έχει αλλάξει το πρόσωπο του Σκωτσέζου, έργο που του έδωσε MBE στο 2016.  


Το DoubleWood 12 κυκλοφόρησε το 1993, χρησιμοποιώντας μια διαδικασία που σχεδιάστηκε από τον Μάστερ μας David Stewart το 1982, τώρα γνωστό ως «φινίρισμα ξύλου».    

Για να φτιάξει το The Balvenie DoubleWood, ο David Stewart MBE παίρνει ουίσκι που έχει περάσει τουλάχιστον 12 χρόνια σε παραδοσιακά βαρέλια ουίσκι, βαρέλια και βαρέλια αμερικανικής βελανιδιάς, και το μετακινεί σε βαρέλια ισπανικής πρώην Oloroso για εννέα μήνες. 

Το ουίσκι στη συνέχεια μεταφέρεται σε μεγάλα δρύινα αγγεία που ονομάζονται «tuns» για 3-4 μήνες για να επιτρέψει στα ουίσκι από μεμονωμένα βαρέλια να «παντρευτούν».  

Το ουίσκι Balvenie DoubleWood single malt αποκτά τον διακριτικό του χαρακτήρα από την ωρίμανση σε δύο διαφορετικούς τύπους ξύλου. Κάθε στάδιο προσδίδει διαφορετικές ιδιότητες στο προκύπτον ουίσκι single malt.  

Τα παραδοσιακά βαρέλια μαλακώνουν και προσθέτουν ευαίσθητο χαρακτήρα, το ξύλο sherry φέρνει βάθος και πληρότητα γεύσης και οι τελευταίοι μήνες στα μελωδία μας επιτρέπουν στα ουίσκι να παντρευτούν αρμονικά.

Το 2018 σηματοδοτεί την 25η επέτειο του The Balvenie DoubleWood και έτσι για να γιορτάσουμε, κοιτάμε πίσω το ταξίδι του. Ανακαλύψτε περισσότερα για τους εορτασμούς εδώ .

  • Κωδικός Προϊόντος: W-166R
  • Διαθεσιμότητα: 2-3 Ημέρες
  • 46,90€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 37,82€

Ετικέτες: BALVENIE, DOUBLE, WOOD, Y.O