JOHNNIE WALKER LAUNCES BLUE LABEL ELUSIVE UMAMI
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ , 18 Σεπτεμβρίου 2023 /PRNewswire/ -- Ο Johnnie Walker, η νούμερο ένα μάρκα Scotch Whisky στον κόσμο, αποκαλύπτει σήμερα το Johnnie Walker Blue Label Elusive Umami - μια πρωτοποριακή έκφραση εμπνευσμένη από την αινιγματική γεύση, γνωστή και ως πέμπτη γεύση.
Ο Master Blender Emma Walker ένωσε τις δυνάμεις του με τον παγκοσμίου φήμης Chef Kei Kobayashi , διοχετεύοντας την πολυετή εμπειρία τους στη δημιουργία αυτού του εξαίσιου Blended Scotch Whisky.
Johnnie Walker Blue Label Elusive UmamiΣτην προσπάθειά τους να αποκωδικοποιήσουν μια από τις πιο μυστηριώδεις γεύσεις του κόσμου, το ζευγάρι ξεκίνησε ένα ταξίδι ανακάλυψης γεύσεων, προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα μείγμα που περικλείει την αινιγματική γεύση του umami.
Το αποτέλεσμα - ένα όμορφα ισορροπημένο σκωτσέζικο ουίσκι με γλυκές και αλμυρές γεύσεις, με νότες από πορτοκάλια αίματος και κόκκινα μούρα με γλυκό ξύλο μπαχαρικών, μια νότα καπνιστού κρέατος, μια νότα αλατιού και πιπεριού με μακρύ, γλυκό φινίρισμα φρούτων.
Επιλεγμένα βαρέλια από την ενδοχώρα και τα παράκτια αποστακτήρια επιλέγονται με το χέρι στο απόγειο της ωρίμανσης για το μοναδικό τους προφίλ umami - μόνο ένα στα 25.000 βαρέλια καταφέρνει να ζωντανέψει αυτόν τον άπιαστο χαρακτήρα.
Ο Johnnie Walker Master Blender , Emma Walker , λέει: "Όταν ξεκινήσαμε να δημιουργήσουμε το Johnnie Walker Blue Label Elusive Umami, δεν ήταν απλώς μια εμπειρία ανάμειξης, αλλά μια γαστρονομική εξερεύνηση. Η γνωριμία με την ένταση της γεύσης umami ήταν το κλειδί για τη δημιουργία αυτού του εξαιρετικού σκωτσέζικου ουίσκι. Σερβίρεται καλύτερα τακτοποιημένο με χαβιάρι για να ξεκλειδώσει όλο το βάθος αυτής της μοναδικής αισθητηριακής εμπειρίας."
Ο σεφ Kei Kobayashi , του οποίου το εστιατόριο Kei, που βρίσκεται στο Παρίσι , διατήρησε τα τρία αστέρια Michelin στην κυκλοφορία του Οδηγού Michelin το 2023, προσθέτει: «Το Umami έχει μια μυστηριώδη ποιότητα που πυροδοτεί τις αισθήσεις μας, αποκαλύπτοντας την πολυτελή γεύση, την πολυπλοκότητα και το βάθος. Περικλείει αυτή τη δελεαστική γεύση μέσω του Johnnie Walker Blue Label Elusive Umami σας επιτρέπει να βυθίσετε τον ουρανίσκο σας σε ένα εκλεκτό σκωτσέζικο ουίσκι διακριτικού πλούτου."
Η Julie Bramham , Global Brand Director του Johnnie Walker , λέει: «Αυτή η περιορισμένη έκδοση αντιπροσωπεύει τη δέσμευσή μας να ξεπεράσουμε τα όρια του δυνατού στο ουίσκι – και η Johnnie Walker Blue Label Elusive Umami κάνει ακριβώς αυτό. Σε συνεργασία με τον Chef Kei για να δημιουργήσουμε αυτό το μοναδικό υγρό, οδηγούμε την ίντριγκα και τον ενθουσιασμό για να στρατολογήσουμε μια νέα γενιά λάτρεις του ουίσκι – ενισχύοντας μια παραδοσιακή στιγμή ποτού για να δημιουργήσουμε μια καθηλωτική εμπειρία που εξυψώνει όλες τις αισθήσεις."
Για γεύση, το μήλο και το λευκό ροδάκινο αγγίζουν πρώτα τις αισθήσεις. Γλυκό, απαλό και μακρύ – μανταρίνια, πορτοκάλια αίματος και κόκκινα μούρα, το μακρύτερο φινίρισμα του μπαχαρικού από γλυκό ξύλο, μια πινελιά καπνιστού κρέατος, ζεστό αλάτι και πιπέρι με μακρύ, γλυκό φινίρισμα φρούτων.
Διατίθεται αποκλειστικά στην οδό Johnnie Walker Princes Street στο Εδιμβούργο από τις 18 Σεπτεμβρίου 2023 , πριν από την έναρξη των προπωλήσεων παγκοσμίως στις 2 Οκτωβρίου 2023 και διαθέσιμο για αγορά παγκοσμίως από τις 16 Οκτωβρίου 2023 .
Σχετικά με τον Chef Kei:
Γεννημένος στην Ιαπωνία , ο Kei Kobayashi μεγάλωσε στην περιοχή του Nagano περιτριγυρισμένος από φαγητό. Ο πατέρας του ήταν σεφ σε ένα εστιατόριο kaiseki που σέρβιρε ιαπωνική παραδοσιακή κουζίνα, αλλά το ενδιαφέρον του Kei Kobayashi για το φαγητό πήρε διαφορετική κατεύθυνση όταν μετακόμισε στη Γαλλία για να εκπαιδευτεί σε εστιατόρια αριστοκρατικής κύρους, υπό την άμεση επίβλεψη αξιόλογων Γάλλων σεφ όπως ο Gilles Goujon και Alain Ducasse .
Το 2011, ο Kei άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο στο Παρίσι και ένα χρόνο αργότερα τιμήθηκε με το πρώτο του αστέρι Michelin. Το εστιατόριο έλαβε ένα δεύτερο αστέρι το 2017, στη συνέχεια ένα τρίτο το 2020 (και ξαναβραβεύτηκε τον Μάρτιο του 2023 ). Είναι ο πρώτος Ιάπωνας σεφ που έχει βραβευτεί με τρία αστέρια Michelin στη Γαλλία. Γνωστό ως βιρτουόζος σε συνδυασμούς γεύσεων και συνδυασμών, τα πιάτα του Kobayashi τονίζουν τον τέλειο σχεδιασμό με μια ξεχωριστή ιαπωνική επιρροή. Οι δημιουργίες του αναδεικνύουν την ποιότητα των προϊόντων, ενισχυμένη με τη λεπτή του πινελιά.